Яцуба хоче цілковитого контролю над будівництвом

П'ятниця, 3 серпня 2007, 18:03

Найближчим часом в складі Міністерства регіонального розвитку і будівництва має бути створено єдину державну систему органів архітектурно-будівельного контролю.

Як повідомила прес-служба Мінрегіонстрою з посиланням на міністра Володимира Яцубу, створення системи органів держархстройконтролю буде здійснено відповідно до положень закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю і сприяння інвестиційній діяльності в будівництві", що вступить у дію 1 січня 2008 року.

"Архстройконтроль буде здійснюватися за принципом єдиної вертикалі. Це дасть можливість мінімізувати ухвалення рішень відносно початку будівництва об'єктів, не забезпечених необхідними ресурсами", - відзначив міністр під час розширеного засідання колегії Державної архітектурно-будівельної інспекції. 

За його словами, впровадження такої системи дозволить оптимізувати структуру і чисельність інспекцій, необхідних для виконання інспекційної роботи, персоніфікувати відповідальність за прийняті або неприйняті рішення з питань архітектурно-будівельного контролю через впровадження чіткої та однозначної схеми підпорядкування, звітності і контролю.

Реклама:

Разом з тим В.Яцуба відзначив, що даний закон буде сприяти врегулюванню процедури проведення ліцензування будівельної діяльності. Зокрема, рішення про видачу ліцензії будуть ухвалюватися на підставі встановлення дійсної можливості юридичних і фізичних осіб виконувати визначені види будівельної діяльності, що буде визначатися за результатами їхньої ліцензійної експертизи.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!