В Естонії тренуватимуться європейські та американські диверсанти

П'ятниця, 3 серпня 2007, 20:04
Військово-диверсійна гра "Поход "Ерни" - 2007,стартує в понеділок в Естонії. Гра триватиме до 11 серпня. Як повідомив "Інтерфакс" із посиланням на речника "Ерни" Урмас Рейтельман, у грі візьмуть участь 28 команд з 10 країн : Норвегії, США, Данії, Швеції, Фінляндії, Португалії тощо.

Організатором ігор в цьому році виступає командувач військово-повітряними силами Естонії полковник Валері Саар.

Як заявив президент товариства "Ерна" Мееліс Рятсепп, "за часом та кілометражем цьогорічні змагання довші, контрольних пунктів та завдані – більше. Змагання відбуватимуться на густонаселеній території. Найголовніше в них – командна перемога".

Урочистий старт відбудеться в понеділок в Таллінні, далі учасники змагань на мінних тральщиках "Admiral Pitka" та "Tasuja" відправляться до місця десантування в заливі Сальмісту.

Такі ігри проводяться щорічно з 1994 року і є найбільш тривалих та важких військових змагань. Учасників чекають мінні поля та водні перепони, протидія умовному супротивнику, роль якого виконуватимуть естонські військові та прикордонники.

Реклама:

В основу гри покладено маршрут диверсійної групи Абвера, що діяла в тилу Червоної Армії в серпні 1941 року. Розвідувальна група "Ерна" складалася з естонців, що брали участь в "зимовій війні" Совєцького союзу з Фінляндією, вона була закинута влітку 1941 року в тил Червоної армії для рятування громадського населення в окупованій Естонії.

Днями МЗС РФ виступив з протестом проти проведення подібних заходів. "Підтримка подібних акцій з явно провокаційним підтекстом не може сприйматися інакше ніж потакання спробам популяризації нацизму та переглядання результатів Другої світової війни", - вважає російське зовнішньополітичне відомство.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!