Sony створить в Україні перевалочну базу

Вівторок, 28 серпня 2007, 11:44

Корпорація Sony відмовилася від створення в Потійському порту перевалочної бази для транзиту своєї продукції в Закавказзя й Середню Азію, повідомив представник компанії в Грузії Йосип Коколадзе.

"Мені зателефонували із Женеви з європейського офісу Sony і повідомили, що корпорація переглянула свої плани й вирішила побудувати перевалочну базу в Україні", - сказав він, зазначивши, що відмова корпорації від будівництва бази вартістю $25 млн зумовлена незаконними діями Мінекономрозвитку Грузії стосовно її дистриб’ютора - ТОВ Лазарі-2.

Раніше повідомлялося, що рішенням Мінекономрозвитку ця компанія була виселена з орендованого нею приміщення будинку Мін'юсту Грузії в центрі Тбілісі, де був розташований її фірмовий магазин Sony Center Тбілісі й кафе Руставелі.

Реклама:

Пізніше на зустрічі в Тбілісі представників Sony з керівництвом Мінекономрозвитку Грузії було досягнуто домовленості про виділення корпорації нової площі, однак запропоноване приміщення не влаштувало компанію. "Зараз нам доводиться шукати новий будинок для свого офісу й магазину", - сказав представник Sony.

Коколадзе відзначив, що компанія має намір отримати від Мінекономрозвитку республіки компенсацію за нанесений збиток у результаті виселення компанії й порушення орендного договору, що було укладено до 2019 року. "На ремонт будинку й рекламу компанії ми витратили $3 млн. У цілому унаслідок дій Мінекономрозвитку ми зазнали збитків, які за підрахунками експертів склали $5,3 млн", - сказав він.

У Тбілісі 17 вересня очікують представників американської компанії ІSEE Іnterprіses, яка є співвласником Лазарі-2, що вже подала позов до міжнародного арбітражного суду.

При цьому представник Sony зазначив, що корпорація не збирається припиняти діяльність у Грузії. Зокрема, у силі залишаються проекти відкриття фірмових магазинів Sony у Кутаїсі й Телаві, які повинні бути здійснені до кінця поточного року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!