Журнал Forbes опублікував рейтинг кращих бізнес-шкіл світу

Понеділок, 20 серпня 2007, 13:02

Журнал Forbes опублікував три списки кращих бізнес-шкіл з погляду віддачі від інвестицій в освіту.

У рейтингу кращих шкіл США перше місце зайняв Дартмут (Dartmouth), у якому за перші п'ять років після закінчення випускник отримує прибуток в 115 тисяч доларів.

Слідом за ним розташувалися Стенфордський університет, MBA якого принесе в середньому 102 тисячі доларів за 5 років, і Гарвард, випускники якого в середньому отримають прибуток в 94 тисячі доларів.

Однорічні програми MBA приносять більшу віддачу, ніж дворічні.

Реклама:

Серед неамериканських однолітніх програм найбільше вигідно вчитися в бізнес-школі IMD у Швейцарії.

Чистий дохід за винятком витрат на навчання й недоотриманої під час навчання зарплати тут становить 169 тисяч доларів за перші п'ять років після закінчення програми.

Слідом за нею йдуть французька Insead (145 тисяч доларів) і британський Кембридж (Cambridge), освіта в якому принесе 139 тисяч доларів.

Із дворічних програм MBA за межами США найкраще інвестувати в освіту в барселонській школі IESE. Якщо відняти всі витрати на навчання, то за п'ять років у середньому випускник одержує 105 тисяч доларів чистого прибутку. На другому місці списку розташувалася Лондонська школа бізнесу (London Business School) прибуток випускника тут складає 94 тисячі доларів. Третій рядок списку зайнятий Манчестерською школою бізнесу (82 тисячі доларів).

Нинішній рейтинг бізнес-шкіл є вже п'ятим по рахунку. Forbes публікує дані своїх досліджень кожні два роки.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!