Ціну на електроенергію для Молдавії підвищили. Без відома Бойка?

Понеділок, 20 серпня 2007, 13:40

Держпідприємство "Укрінтеренерго" (оператор експорту української електроенергії) і компанія Energocom (Молдавія) підписали доповнення до контракту на поставку електроенергії, яке передбачає поетапне підвищення ціни експортованої в Молдавію української електроенергії.

Про це повідомив у середу 15 серпня президент "Укрінтеренерго" Микола Пашкевич.

Він уточнив, що ціна електроенергії, поставленої Energocom у липні 2007 року, склала $0,03 за 1 кВт-год, а в серпні зросла на $0,001 - до $0,031 за 1 кВт-год.

Підписане доповнення до контракту передбачає щомісячне підвищення ціни 1 кВт-год електроенергії, яка експортується до Молдавії, на $0,001.

Реклама:

Погоджений механізм дозволить через певний час підвищити ціну на електроенергію, яка поставляється компанії Energocom до рівня, який діє на внутрішньому енергоринку України, відзначив президент "Укрінтеренерго".

Один з учасників ринку повідомив, що підписання такої додаткової угоди до контракту на поставку електроенергії не було погоджено з Міністерством палива та енергетики, яке наполягає на одномоментному підвищенні ціни електроенергії, експортованої в Молдавію до рівня, який існує на внутрішньому енергоринку.

Середньозважена ціна продажу електроенергії на внутрішньому енергоринку України, за даними держпідприємства "Енергоринок", за період з 1 по 12 серпня перевищила $0,048 за 1 кВт-год.

Як повідомлялося, Україна в січні-липні 2007 року збільшила експорт електроенергії в Молдавію на 27,8% (на 353,6 млн кВт-год) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - 1 млрд 626,4 кВт-год, у тому числі минулого місяця - на 13,6% (на 32,4 млн кВт-год), до 271,1 млн кВт-год.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!