Україна закупить зерно "за прийнятними цінами"

Четвер, 2 серпня 2007, 10:59

У держави достатньо коштів, щоб закупити зерно у державний резерв за прийнятними для виробників цінами.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Віктор Слаута під час селекторної наради щодо формування державного продовольчого резерву та регіональних ресурсів зерна з урожаю 2007 року, повідомила прес-служба віце-прем’єра.

"У державі достатньо коштів, щоб закупити зерно у державні ресурси за прийнятними для виробників цінами. Жоден селянин нічого не втратить на ціні. А у наступному році підтримка агропромислового комплексу з боку держави буде вдвічі більшою. Крім того, сьогодні ми вже зібрали понад 20 млн. тонн зерна. Тому хочу наголосити: з урахуванням врожаю пізніх культур, держава в цьому році збереже свій експортний потенціал!", - запевнив він.

Водночас міністр аграрної політики Юрій Мельник додав, що на сьогоднішній день в 17 областях розпочато закупівлю, і товаровиробники вже отримали кошти за поставлене зерно. Разом з тим, підкреслив він, 8 областей, а саме Дніпропетровська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська і Чернівецька взагалі не закупили жодної тони зерна.

Реклама:

Оцінюючи роботу ДАК "Хліб України", міністр наголосив на необхідності удосконалення механізму поставки борошна, за яке вже сплачено кошти, до хлібопекарських комбінатів. При цьому позитивно було оцінено роботу областей щодо формування регіональних ресурсів зерна. "За нашими даними, на сьогоднішній день регіональні ресурси сформовано в обсязі близько мільйона тонн", - сказав Мельник.

В свою чергу, голова Держкомрезерву Віктор Кириченко повідомив, що сьогодні відпрацьовано систему закупівлі зерна до державного матеріального резерву України і що про це необхідно інформувати сільгосптоваровиробника.

"Закупівля зерна здійснюється через товарні біржі. Протягом однієї доби заключається договір. І як тільки до Держрезерву надходить приймальний акт за формою № Р-16, оплата здійснюється максимум, протягом доби", - сказав він.

Кириченко наголосив, що всі підприємства Держрезерву готові до прийомки зерна і працюють. Разом з тим, він зазначив, що в ряді областей – Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Львівській, Сумській, Харківській і Хмельницькій – закладка зерна до державного продовольчого резерву йде дуже повільно.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!