Азаров благає S&P зачекати зі зниженням рейтингу України?

Четвер, 2 серпня 2007, 11:17

Рейтинговий комітет міжнародного рейтингового агентства Standart&Poors Rating Services 27 липня ухвалив рішення про зниження довгострокового кредитного рейтингу України.

Рейтинг за зобов’язаннями в іноземній валюті, можливо, буде знижений з BB- до B+, а в національній валюті – з ВВ до ВВ-.

Про це йдеться в листі заступника міністра фінансів Вадима Копилова першому віце-прем’єру Миколі Азарову.

Обгрунтуванням для зниження рейтингів став негативний вплив політичної ситуації.

Реклама:

Журналісти газети стверджують, що Мінфін, не згідний з рішенням агентства, подав в S&P апеляцію. У відповідь агентство направило міністерству низку додаткових питань, які уряд обговорював вчора з експертами агентства.

Зокрема, S&P цікавить інформація про збитки держпідприємств енергетичного сектора, про перегляд ціни на газ, про зростання інфляції, про кількість коштів на збільшені пенсії. Також агентство попросило прокоментувати виконання рішення КС про відновлення ряду пільг і перспективи відновлення пільг в СЕЗ і ТПР.

У Мінфіні підтверджують факт переговорів з S&P, проте спростовують, що Кабмін намагається вмовити агентство не поспішати з переглядом рейтингу.

"Агентство кілька разів на рік проводить аналіз рейтингу країни, ставить питання уряду. Це стандартна процедура. Але уряд ні про що не просить. Агентство – це незалежна організація", - заявив газеті радник Миколи Азарова Віталій Лук’яненко.

Рішення рейтингового комітету не має юридичної сили до його офіційного оприлюднення.

Экономические известия

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!