Лисичанський НПЗ може зупинити роботу

Четвер, 2 серпня 2007, 15:47

У Луганській області у зв’язку з відсутністю дощів значно знизився рівень води в річці Сіверський Донець, на якій розташована водозабірна станція нафтопереробного заводу Лисичанського, що може привести до припинення постачання води на завод з подальшою зупинкою виробництва.

Про це повідомляє Схід.info з посиланням на департамент з реклами і зв’язків з громадськістю ТОВ "ТНК-ВР Україна".

Як повідомляють у департаменті, рівень води 1 серпня досяг критичної позначки. Це може призвести до припинення постачання води на завод з подальшою зупинкою виробництва.

Зараз запас рівня води до "мінімального горизонту всмоктування насосів" становить 34 см, швидкість падіння за останню добу – більше ніж 10 см. Прогноз гідрогеологічної служби на найближчі три доби несприятливий.

Реклама:

"Адміністрація заводу вживає відповідні заходи для того, щоб оперативно реагувати на ситуацію, – відзначив президент ТОВ «ТНК-ВР Україна» Сергій Лизунов. – Зокрема, розроблений детальний план заходів щодо безпечної зупинки підприємства, проведені відповідні інструктажі персоналу, організований постійний моніторинг рівня води. Про критичну ситуацію проінформовані МНС, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, басейнове управління водними ресурсами річки Сіверський Донець. Щоб підтримати необхідний рівень у річці, досягнута домовленість про скидання додаткових обсягів води з водосховищ".

Компанія "ТНК-ВР Україна" розраховує на швидке врегулювання надзвичайної ситуації і докладає максимально можливі зусилля для того, щоб не допустити зупинки заводу і дестабілізації вітчизняного ринку нафти і нафтопродуктів.

Нагадаємо, Лисичанський НПЗ (ЗАТ "ЛИНИК", Україна, м. Лисичанськ Луганської області) належить ТОВ "ТНК-ВР Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!