Європа проінспектує всі рейтингові агентства

П'ятниця, 17 серпня 2007, 10:45

Комісар ЄС з внутрішніх фінансових ринків Чарлі Маккріві (Charlie Mccreevy) заявив, що Єврокомісія має намір перевірити рейтингові агенства, бо ці агентства надто пізно попередили про обвал ринку боргових зобов'язань, забезпечених нерухомістю.

Єврокомісія досліджує добровільне зведення правил, якими керуються зараз кредитні агентства і вирішить, чи необхідно створювати регулююче їх діяльність законодавство. Дане зведення правил направлене на те, щоб усунути можливий конфлікт інтересів кредитного агентства, яке отримує гроші від тих компаній, яким воно виставляє рейтинг.

Серед тих агентств, які потраплять під перевірку комісії, знаходяться і найбільші в галузі Standard & Poor"s і Moody"s. Кредитні агентства працюють над визначенням кредитоздатності кожної конкретної компанії або фонду. Їх рішення допомагає визначити, під яку процентну ставку дана фірма або фонд зможуть отримати позику.

Реклама:

Розслідування Єврокомісії проводитиме відділ Чарлі Маккріві, який відповідає за сектор фінансових послуг у всіх країнах ЄС. Як очікується, розслідування продовжиться до квітня 2008 року.

Криза на іпотечному ринку США вибухнула на початку 2007 року, досягнувши до літа свого піку. Незабаром вона перекинулась і на європейські країни, через що сильно постраждали європейські фондові індекси.

BBCRussian

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!