УкрГаз-Енерго інвестує 2 млрд. гривень у розробку нових родовищ

П'ятниця, 17 серпня 2007, 14:58

Спільне підприємство УкрГаз-Енерго готове інвестувати 2 млрд. гривень у розробку Одеського та Безіменного родовищ на шельфі Чорного моря, повідомив голова правління компанії Чорноморнафтогаз (Сімферополь, Крим) Анатолій Присяжнюк.

"Наш майбутній партнер готовий внести 2 млрд. гривень. Це дасть можливість виконати всі ті положення, які були заплановані в програмі: придбати додатково бурову установку, купити трубу, що дасть можливість удвічі ефективніше працювати на цьому родовищі", - сказав він, уточнивши, що вартість установки складає близько 1 млрд. гривень.

Присяжнюк також зазначив, що газ, який видобувається на родовищах, планується закачувати в Глібовське газове сховище (Крим) для подальшої реалізації населенню. Спільне підприємство УкрГаз-Енерго та Чорноморнафтогаз, за словами Присяжнюка, буде зареєстровано в Сімферополі.

Реклама:

Глава Чорноморнафтогазу також пояснив вихід Укргаздобування з проекту розробки Одеського родовища збільшенням податкового навантаження на компанію з 2007 року, що призвело до браку коштів.

Раніше, 14 серпня правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України прийняло рішення про створення спільного підприємства між компаніями Чорноморнафтогаз і УкрГаз-Енерго для освоєння Одеського та Безіменного родовищ.

СП планується створити на паритетних початках.

Сумарні інвестиції, необхідні для освоєння Одеського й Безіменного родовищ оцінюються в 5,8 млрд. гривень, запаси родовищ - у 22 млрд. кубометрів природного газу.

Загальні прогнозні запаси континентального шельфу України складають 1,7 трлн. кубометрів газу.

Пікове видобування на Одеському та Безіменному родовищах складе 1 млрд. кубометрів на рік. У 2007 році Україна планує добути 21 млрд. кубометрів газу.

Нафтогазу України належить 100% Чорноморнафтогазу та 50% УкрГаз-Енерго.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!