Пентагон став жертвою шахраїв

П'ятниця, 17 серпня 2007, 16:15

За шість років фірма C&D Dіstrіbutors з Південної Кароліни в результаті шахрайства із розцінками на доставку товарів одержала від Пентагона 20,5 мільйони доларів. Одна із власниць команії визнала себе винною у шахрайстві.

Наприклад, за доставку двох 19-центових миючих губок на базу в Техасі військове відомство заплатило майже мільйон доларів. Витрати на поставку в Ірак двох гвинтів вартістю 1,31 долара кожний досягли півмільйона доларів.

Фірма, що належить сестрам-близнюкам Корлі (Corley) скористалася тим, що автоматизована система закупівель без зволікання оплачує рахунки, пов'язані з поставками будь-яких товарів у зони воєнних дій або на військові бази США. Для порівняння, сукупна вартість самих товарів, доставка яких обійшлася військовим у рекордну суму, за шість років склала всього 68 тисяч доларів.

Реклама:

Шарлін Корлі (Charlene Corley), одна із власниць C&D Dіstrіbutors, 16 серпня поточного року визнала себе винною в шахрайстві й незаконному відмиванні грошей. Їй загрожує в цілому до 40 років тюремного ув'язнення, а також доведеться заплатити штраф у розмірі 750 тисяч доларів. Її сестра померла в 2006 році.

Пентагон сподівається відшкодувати більшу частину з 20,5 мільйонів доларів завдяки аукціонам, на які буде виставлено майно, що належало сестрам, у тому числі будинки, коштовності й розкішні автомобілі.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!