Кабмін прислухався до Бойка щодо ядерного резерву

Середа, 15 серпня 2007, 13:40

Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства палива та енергетики щодо створення впродовж 2008-2010 рр. резерву ядерного палива і ядерних матеріалів в обсязі річної потреби українських АЕС.

Текст відповідного розпорядження Кабміну від 9 серпня №646-р оприлюднено на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, уряд доручив Мінфіну під час підготовки проектів бюджету на 2008-2010 рр. згідно з бюджетними запитами Мінпаленерго передбачати виділення засобів на створення такого резерву за рахунок грошей, які акумулюються в спеціальному фонді бюджету за рахунок цільової надбавки до діючих тарифів на електричну та теплову енергію.

Реклама:

Крім того, Мінпаленерго спільно з державним концерном Укратомпром і за згоди Держатомрегулювання доручено визначити номенклатуру резерву ядерного палива та ядерних матеріалів, порядок його формування, зберігання, використання і відновлення.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в квітні 2007 року доручив Міністерству палива й енергетики розробити проект рішення уряду про створення резерву ядерного палива та матеріалів в обсягу річної потреби атомних електростанцій (АЕС).

Щорічна потреба українських АЕС в урані складає 2,4 тис. тонн, тоді як власне видобування наразі складає лише 0,8 тис. тонн на рік.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!