Розслідування Рудьковського визначило, що у "фосфорній аварії" винні казахи

Понеділок, 13 серпня 2007, 10:51 -

Попередня технічна експертиза Мінтрансу місця "фосфорної аварії" біля Ожидова (Львівська обл.) визначила, що до аварії потягу причетний власник вантажу – казахська компанія.

Про це в інтерв’ю "Контрактам" заявив міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський.

"Є підстави стверджувати, що аварія викликана порушенням правил вантаження жовтого фосфору і несправністю цистерни, яка першою зійшла з рейок. З’ясувалося, зокрема, що в місці витоку фосфору була відсутня ущільнююча прокладка, а також не працював клапан регулювання тиску в цистерні. Можливо, додатковим чинником аварії стала несправність однієї ресори цистерни. Отже є низка питань до власника вантажу - казахської компанії", - сказав Рудьковський.

На запитання журналістів, які попросили прокоментувати заяву директора "Казфосфата" Кайрата Шотбакова, який назвав докори на адресу своєї компанії безпідставними, Микола Рудьковський відповів: "Зачекайте, казахські специалісти, залучені до проведення експертизи, погодились з її висновками. Причини аварії, за які несли б відповідальність працівники "Укрзалізниці", не виявлені".

Реклама:

"Експерти ретельно проаналізували, чи змінилася ширина шляхів в результаті аварії, і встановили, що залізничне полотно було у нормальному стані. Робота комісії триває, фахівці Новосибірського державного університету шляхів сполучення уточнюють певні нюанси. Мінтранс припинив перевезення жовтого фосфору по території України до остаточних висновків", - відзначив міністр.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: