Янукович передумав відбирати в Пінчука НЗФ

П'ятниця, 10 серпня 2007, 10:26

Кабінет Міністрів відмовився заперечувати в судовому порядку законність приватизації 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів.

Про це говориться в повідомленні Фонду державного майна, повідомляє "Обком" із посиланням на Українські новини.

За даними ФДМ, 6 червня госпсуд Києва цілком відмовив Генпрокуратурі в задоволенні позову в інтересах Кабміну, у якому було потрібно визнати недійсними приватизаційні акти і договори купівлі-продажу 50%+1 акція НЗФ консорціуму "Придніпров’я" у 2003 році.

20 червня ФДМ подав апеляцію на дане рішення госпсуду Києва.

Реклама:

9 серпня в ході розгляду цієї апеляційної скарги головуючий у справі повідомив, що суд одержав листа від секретаріату Кабміну, датований 20 червня і підписаний першим заступником міністра Кабміну Оленою Лукаш.

Відповідно до цього листа, Кабмін погодився з рішенням госпсуду Києва від 6 червня і відмовився від подальшого оскарження в апеляційній і касаційній інстанції даного рішення.
Слухання в справі перенесено на 16 серпня.

Як повідомлялося, 14 березня судова палата з адміністративних справ Верховного Суду скасувала винесені в 2005 році судові рішення про недійсність договорів купівлі-продажу 50%+1 акція НЗФ, ув'язнених у 2003 році між ФДМ і консорціумом "Придніпров’я" Віктора Пінчука.

22 березня господарська палата Верховного Суду залишила в силі рішення Вищого господарського суду від 1 лютого 2007 року, що визнало ФДМ власником 50%+1 акція НЗФ.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров’ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн гривень.

НЗФ є найбільшим в Україні виробником феросплавів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!