На Одещині прокуратура заворушилась щодо продажу військового аеродрому

Понеділок, 9 липня 2007, 12:25

Прокуратура Одеської області 6 липня порушила кримінальну справу за фактом незаконного продажу об’єктів Болградського військового аеродрому.

Про це повідомив представник прокуратури.

За його словами, в травні 2007 року державна виконавча служба Малинівського районного управління юстиції (Одеса) провела аукціон, на якому, згідно з виконавчими документами, продано у вигляді будівельних матеріалів цивільний аеропорт Болград.

За словами представника, цей аеропорт, згідно з документами, належить відкритому акціонерному товариству "Авіакомпанія "Одеські авіалінії".

Реклама:

Джерело додало, що аеропорт було продано в рахунок погашення заборгованості із заробітної плати працівникам "Одеських авіаліній".

У переліку проданих об’єктів, за даними джерела, опинилася стернова доріжка протяжністю 2,2 тис. метрів, 11 майданчиків для маневрування і стоянки літаків, які будувалися для військового аеродрому.

"Зараз не можу сказати, як військове майно опинилося в цивільній авіакомпанії. Але продано майно за нікчемно малу ціну - 30, 855 тис. гривень – товариству з обмеженою відповідальністю "Альянс-2007", зареєстрованому в Миколаївській області", - розповів представник.

Як пояснив агентству представник Одеської обласної держадміністрації, останні 10 років цивільним аеропортом ніхто не користувався, споруди прийшли в непридатність, і єдине що представляло цінність - стернова і злітно-посадочна смуги, які розраховані на великовантажні військові літаки.

За словами представника, доріжки побудовані більш ніж з 13 тис. бетонних плит, з яких кожна коштує більш ніж 1 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Анатолій Гриценко звинуватив місцеву владу у продажі за 30 тисяч гривень майна Болградського аеродрому.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!