"Газпром-медіа" почав скупівлю Інтернету з RuTube

Понеділок, 9 липня 2007, 13:06

Холдинг "Газпром-медіа" веде переговори про купівлю відеопорталу RuTube, пише газета Коммерсант.

За даними видання, в "Газпром-медіа" мають намір купити не менш 90% ресурсу, який власники RuTube готові продати за 5-10 мільйонів доларів.

Угода приблизно може бути завершена до кінця 2007 року. Крім "Газпром-медіа" купівлею RuTube вже зацікавився венчурний фонд Mangrove Capital Partners.

За даними газети Коммерсант, в 2007 році "Газпром-медіа" витратить на скуповування інтернет-проектів 5 мільйонів доларів, а на поглинання в 2008 році планується виділити сотню мільйонів доларів. Купівля RuTube стане першим придбанням інтернет-проекту холдингом.

Реклама:

RuTube є аналогом більш популярного відеогостингу YouTube, який восени 2006 року був куплений пошуковцем Google за 1,65 мільярда доларів.

RuTube щодня відвідує до 150 тисяч користувачів, тобто при продажі за п'ять мільйонів доларів кожен відвідувач обійдеться в 33 долара.

"Газпром-медіа" контролює телеканали НТВ, ТНТ, супутниковий "НТВ-плюс" і п'ять радіостанцій. Крім ринку інтернет-проектів холдинг цікавить купівля компаній, що займаються зовнішньою рекламою, а також продаж телереклами.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!