Керівництво Тендерної палати просить у СБУ охорону

Понеділок, 9 липня 2007, 15:43

Керівництво Тендерної палати звернулося до Служби безпеки України з проханням забезпечити охорону їм і членам їхніх сімей у зв’язку з можливістю силових дій.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив глава правління Тендерної палати Володимир Лаба.

Силовий вплив на керівництво ТП і членів їхніх сімей, на думку Лаби, можливий у зв’язку з тим, що палата запобігла незаконному використанню більше ніж 100 млрд. грн. державних коштів, як вважають у ТП, для фінансування виборчої кампанії.

"Тендерна палата України, розуміючи, що готується злочин – незаконна публікація 6 липня Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (від 19 червня 2007 р.), звернулася з позовною заявою до Господарського суду Києва, який виніс визначення про заборону "Голосу України", "Урядовому кур’єру", "Відомостям Верховної Ради", "Офіційному вісникові України" друкувати цей закон, а державному підприємству "Преса України" й іншим видавництвам - випускати видання з текстом закону", - повідомив Лаба.

Реклама:

За його словами, під час ухвалення вищезазначеного документа в нього з порушенням процедури – з голосу - були внесені "корупційні норми", якими передбачалося, зокрема, виведення більше ніж 100 млрд. грн. коштів державних підприємств, зокрема таких природних монополій, як "Укрзалізниця", НАК "Нафтогаз України", ДАК "Автомобільні дороги України", ДП "Вугілля України", "Укртранснафта", "Укртрансгаз" та ін. з-під дії закону про держзакупівлі.

"Таким чином, за умови вступу в дію змін використання коштів цих підприємств стало б повністю безконтрольним і вмить, за один день, ці кошти в закритому для суспільства режимі могли бути "списані", - заявив Лаба.

Він також вважає, що вищезазначений закон не міг бути підписаний головою Верховної Ради, оскільки не були витримані встановлені для набуття чинності документа терміни.

"Як нам стало відомо з надійних джерел, тільки 5 липня о 14.00 його направили в Секретаріат президента, а о 14.20 він уже повернувся назад у Верховну Раду. Тобто Секретаріат президента не вважає цей документ законом. Після цього закон близько 16.00 був направлений в "Урядовій кур’єр", де вночі з 5 на 6 липня була здійснена спроба нелегітимної "офіційної" публікації документа", - повідомив Лаба.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!