Робітники "Лукойлу" влаштували страйк і блокували автостраду

Понеділок, 9 липня 2007, 17:02

Робітники Lukoil Neftochim Bourgas AD, найбільшої нафтопереробної компанії Болгарії, блокували автостраду, утримуючи її протягом півгодини з вимогою скорочення робочого дня й збільшення строків відпустки.

Про це повідомило інформаційне агентство Sofia News.

Близько 1,5 тис. робітників у минулу суботу блокували автостраду, яка з'єднує столицю Болгарії Софію й чорноморський порт Бургас.

Співробітники компанії висунули вимоги, у числі яких було скорочення робочого дня до 35 годин на тиждень, а також відставка міністра праці Емілії Масларової.

Реклама:

Працівники мають намір повторити акцію на цьому тижні, доти, доки їхні вимоги не будуть виконані.

Як пояснило джерело на заводі, акція протесту пов'язана зі зміною режиму праці Болгарії, запровадженою урядом країни, що позбавило робітників заводу ряду додаткових прав. Це не перша акція і працівники заводу й раніше виражали в такий спосіб свій протест.

У прес-службі "Лукойлу" повідомили, що акція протесту не відбилася на режимі роботи заводу.

"Це була акція протесту проти умов праці Республіки Болгарія, а не проти "Лукойлу". На роботі підприємства вона не відображається жодним чином. У нас ніяких проблем немає, підприємство працює в номральному режимі", - сказав представник компанії.

За його словами, вирішення ситуації буде залежати від того, чи піде уряд Болгарії на зміну законодавства, а в однобічному порядку змінити умови праці "Лукойл" не може.

НК "Лукойл" володіє майже 100% акцій болгарського НПЗ Lukoil Neftochim Bourgas AD. Потужність заводу становить 10,7 млн тонн на рік.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!