У Черновецького згадали про жертв "Еліти-центр"

Понеділок, 9 липня 2007, 17:43

Київська міська державна адміністрація вибрала холдингову компанію "Київміськбуд" інвестором будівництва 10 житлових будинків виділенням в них квартир вкладникам, що постраждали від афери "Еліта-центр".

Про це журналістів повідомив заступник голови Київміськадміністрації Віталій Журавський.

Зокрема, за його словами, "Київміськбуд" виступить інвестором будівництва будинків на вулиці Драгоманова, 40 в Дарницькому районі, на проспекті Правди, 5 в Подільському районі, між вулицями Лук’янівською і Глибочицькою в Шевченківському районі, на вулиці Лайоша Гавро, 1 в Оболонському районі, на вулиці Гарматній, 39-г в Солом’янському районі.

"Київміськбуд" також виступить інвестором будівництва будинків на вулицях Ревуцького, 7-у в Дарницькому районі, Хорольській, 1-а в Дніпровському районі, Бальзака (вул. Польова), Радунській, 28-32 і Беретті, 4-а в Деснянському районі.

Реклама:

Журавський також нагадав, що раніше "Київміськбуд" був визнаний переможцем інвестконкурсів на будівництво ще 3 будинків з виділенням в них квартир для вкладників "Еліти-центр".

Таким чином, ХК "Київміськбуд" будуватиме будинки на 13 земельних ділянках, а конкурс з 14-ої ділянки на вулиці Солом’янській, 17 в Солом’янському районі буде оголошений, за словами Журавського, найближчим часом.

Журавський підкреслив, що в результаті забудови цих 14 ділянок інвестор повинен передати вкладникам "Еліти-центр" близько 50 тис. кв. м житла.

Проте Журавському важко назвати точну кількість вкладників, між якими це житло буде розподілене.

"Цього (950 тис. кв. м) цілком достатньо, щоб задовольнити потреби бідних обдурених киян", - підкреслив він.

Він роз’яснив, що бідними вкладниками є ті, хто продав власне житло або взяв довгостроковий кредит, чому є документальне підтвердження, і вклав ці кошти в будівництво, яке починала "Еліта-центр".

За його словами, розподіляти це житло і черговість його отримання між собою будуть самі вкладники, а не Київміськадміністрація.

Крім того, Журавський сказав, що протягом місяця вкладники "Еліти-центр" повинні визначити, яка з трьох схем розподілу житла, запропоновані адміністрацією, їм підходить.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!