Ціни на житло в Сочі стануть більше московських

П'ятниця, 6 липня 2007, 11:17

Ціни на квартири в Сочі, які вже становлять 3-4 тисячі доларів за квадратний метр, до Олімпіади-2014 виростуть, за прогнозами аналітиків ще у два рази.

Про це пише російська газета Коммерсант.

Таким чином, вони обженуть нинішні московські ціни на житло, що застигли на рівні трохи більше 4 тисяч доларів за квадратний метр.

У кілька разів зросте й пропозиція - до 2014 року буде побудовано як мінімум 660 тисяч квадратних метрів квартир. Звичайно в Сочі щорічно здають лише кілька десятків тисяч квадратних метрів житла.

Реклама:

За прогнозами експертів, опитаних виданням Коммерсант, частка інвестиційного житла зросте в десять разів, з 5 до 50%. Очікується, що за найближчий рік у півтора рази подорожчає і земля, гектар якої зараз коштує від 50 до 100 мільйонів доларів.

За прогнозами, які наводить газета РБК daily, після оголошення Міжнародного Олімпійського Комітету про проведення зимової Олімпіади-2014 у Сочі житло різко подорожчає, але потім його ціна буде рости колишніми темпами, приблизно на 20% на рік.

Вартість оренди квартир за день встигла подекуди зрости на 30%.

Ще в 2006 році квадратний метр сочинської квартири економкласу коштував усього 1800 доларів. Тепер ціна виросла до чотирьох тисяч, а в секторі елітного житла - до 5-7 тисяч доларів.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!