Акції "Укрсоцбанку" різко впали після новини про продаж

П'ятниця, 6 липня 2007, 14:12

На фондовій біржі ПФТС відбулося падіння акцій "Укрсоцбанку". За перші десять хвилин після початку торгів падіння склало 12,68% - до 1,55 грн за акцію при досить великій кількості (20) і обсязі угод (3,7 млн грн) після новини, яка з'явилася напередодні ввечері, про купівлю його італійським UniCredit Group за суму близько 2 млрд. дол.

"Ринкова капіталізація "Укрсоцбанку" вчора (5 липня) становила 3,5 млрд дол., якщо враховувати додаткову емісію (10,9 млрд акцій за ціною 1,775 грн за акцію). Ринкова капіталізація банку на 30 травня (останній нормальний торговельний день перед початком розміщення акцій додаткової емісії) становила 2,6 млрд дол. (3,7 млрд акцій по 3,56 грн за акцію). UniCredit оцінив Укрсоцбанк в 2,07 млрд дол. ", - прокоментували ситуацію в компанії "Альфа Капітал Україна".

"Виходячи із ціни угоди, вартість "Укрсоцбанку" становить 2,07 млрд дол. плюс сума, рівна поточному випуску акцій банку (129 млн дол.), схваленому вчора на річних зборах акціонерів. UniСredit придбає приблизно 95% акцій банку за 2,07 млрд. дол. За даними керівництва, у результаті нового випуску акцій капітал "Укрсоцбанку" досягне приблизно 540 млн. дол. Це відповідає коефіцієнту "ціна/балансова вартість" в 4,1 і видається досить необачним. Ми зараз прогнозуємо, що на кінець 2007 року капітал "Укрсоцбанку" складе 640 млн дол., що відповідає коефіцієнту "ціна/балансова вартість 2007про" в 3,4", - прокоментували угоду в "Тройка Діалог Україна".

Новина про продаж "Укрсоцбанку" потягнула вниз і котирування другої в Україні банківської "блакитної фішки" - акцій другого за величиною в Україні "Райффайзен Банк Аваль". Вони впали на 7,44%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!