Ляпіна тікає з Тендерної Палати

П'ятниця, 6 липня 2007, 15:48

Народний депутат 5 скликання від "Нашої України" Ксенія Ляпіна складає повноваження першого віце-президента Тендерної Палати України (ТУП) на знак протесту проти того, що була усунена від ухвалення рішень ТПУ.

Про це вона заявила на прес-конференції сьогодні, 6 липня.

За словами Ляпіної, останнім часом вона була практично усунена від ухвалення рішень ТПУ і опинилася в повній інформаційній блокаді щодо її діяльності.

Вона зазначила, що раніше подавала декілька запитів щодо діяльності ТПУ, зокрема, стосовно не передбаченої законом плати за внесення в каталог участі в конкурсі в тендерних закупівлях, яка сягає нині близько семи тисяч гривень і перешкоджає проведенню дрібних держзакупівель. При цьому жодної відповіді на свої запити від правління ТПУ, зокрема, від голови правління Лаби, вона не отримала.

Реклама:

Ляпіна також додала, що, за її інформацією, її колега по керівництву ТПУ депутат Ради 5 скликання Микола Одайник так само усунений від ухвалення рішень Палатою.

За її словами, рішення в ТПУ приймаються не прозоро. Ляпіна заявила, що вона не хоче і не може нести відповідальність за нелегітимні рішення ТПУ, які наразі несуть пряму загрозу безпеці країни.

Ляпіна вважає, що на даний момент діяльність ТПУ з громадського контролю перетворилася на бізнес і закликає своїх колег, які входять до керівництва ТПУ, так само скласти свої повноваження. При цьому вона наголосила, що не виступає за повне скасування ТПУ в системі держзакупівель, але роль цієї організації має бути докорінно змінена і відповідати законодавству про громадські організації.

Про складення повноважень Ляпіна вже повідомила ТПУ та Мін’юст, однак відповіді від них не отримала.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!