Нацбанк дарує Донецькій області монету

П'ятниця, 6 липня 2007, 17:37

Національний банк України 6 липня вводить до обігу ювілейну монету в 2 гривні, присвячену 75-річчю виникнення Донецької області.

Згідно з повідомленням прес-служби НБУ, "монета виготовлена з нейзільберу, якість чеканки - "спеціальний анциркулейтед ", маса - 12,8 г, діаметр - 31,0 мм, тираж - 35 000 штук. Група монети рифлена".

На її аверсі зображений шахтарський ліхтар (зліва), який освітлює стилізовані контури промислових підприємств (справа) і розміщені написи: на дзеркальному фоні вгорі півколом - Національний Банк України, під яким, - малий Державний Герб України, внизу - 2 гривні 2007 і логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети, повідомляє прес-служба, - логотип ювілейних заходів щодо відзначення 75-річчя утворення Донецької області, по колу розміщені написи Донецька Область (вгорі), Заснована В 1932 Році (внизу).

Реклама:

Художник і скульптор монети Святослав Іваненко.

Прес-служба також зазначає, що ця монета є дійсним платіжним засобом України й обов’язкова до прийняття без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, внески, акредитиви та для переказів.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!