"Росинку" продали стратегічним французам

Середа, 4 липня 2007, 15:07

Днями успішно завершилася угода з продажу 99,7% акцій ВАТ "Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка". Новим власником заводу стала французька компанія Orangina Group.

Угода стала можливою завдяки більш ніж піврічній роботі групи компаній "ТЕКТ " по реорганізації заводу, у результаті якої акціонерне товариство стало відповідати європейським вимогам сучасного ринку.

За словами Вадима Гриба, голови спостережної ради групи компаній "ТЕКТ ", це приклад цивілізованого процесу "злиття й поглинання", вигідного як заводу, так і державі: "Ми обіцяли залучити стратегічного інвестора й ми це зробили. Завдяки цій угоді на український на український ринок вийшов абсолютно новий гравець глобального масштабу, один з лідерів світової безалкогольної галузі. Це і є реальне залучення інвестицій в економіку країни".

Для Марі-Бернара Траноя, управляючого директора Orangina Group "придбання "Росинки" являє собою прекрасну можливість розширити географічне охоплення, інвестувати в швидкозростаючі ринки й істотно підсилити портфоліо національних брендів компанії".

Реклама:

"Трошки шкода розставатися із заводом на даному етапі, коли нові плани розвитку підприємства тільки стали втілюватися в життя", - заявив Євгеній Войтко, голова наглядової ради ВАТ "КЗБН "Росинка".

Також він заявив, що "Росинка" як дуже сильний гравець на ринку є ідеальною покупкою з боку Orangina Group для агресивного входження на ринок України.

За повідомленням прес-служби групи компаній "ТЕКТ" у тендері із продажу контрольного пакету акцій ВАТ "Росинка" взяло участь більше 30 потенційних покупців, серед яких - компанії-виробники напоїв, а також фінансові інвестори з України, Росії, країн Європи.

ВАТ "Київський завод безалкогольних напоїв "Росинка" - один з найбільших виробників безалкогольних напоїв, квасу й мінеральної води в Україні, який веде свою історію з 1960 року. Компанія випускає продукцію під торговельними марками "Росинка", "Софія Київська", "А. С. Е", "Capri-Sonne". Обсяг виробництва торік склав 14,39 млн. декалітрів.

Група компаній "ТЕКТ" працює на українському фондовому ринку з 1995 р. і об'єднує компанію з управління активами (КУА) "ТЕКТ", КУА "Ефект", компанію "Тект-ріелті", торговців цінними паперами "Тект-брок" і "Тект-трейд". Під управлінням КУА "ТЕКТ" перебувають венчурні інвестиційні фонди "Пул" й "Амстердам". Статутний фонд КУА "ТЕКТ" становить 19 млн. грн., що надає право управляти активами на суму більше 950 млн. грн. КУА "Ефект" управляє активами п'яти фондів.

Orangina Group – французька компанія, що входить до трійки найбільших європейських виробників безалкогольних напоїв (після Coca-Cola та Pepsi). Компанія володіє й управляє такими брендами, як "Schweppes", "Orangina", "Oasis" й "Trina" на всіх ключових для компанії ринках (Франції, Іспанії, Італії й ін.). Оборот компанії в 2006 році перевищив 870 млн. євро. Компанією на паритетних засадах володіють два найбільших у світі інвестиційних фонди Blackstone та Lion Capital.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!