Костусєв застеріг Черновецького від захмарних цін на паркування

Вівторок, 31 липня 2007, 12:50

Антимонопольний комітет України офіційно застеріг Київську міську владу та паркувальників від встановлення економічно необґрунтованих тарифів з огляду на заяву столичної влади про підвищення вартості паркування автотранспорту з 1 серпня цього року.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Зокрема, вважають в АМКу, заявлені тарифи в 3, 5 та 7 грн. за годину паркування, в залежності від територіального розташування майданчика, не мають економічних обґрунтувань.

"Підтвердженням цього є відсутність відповідних розрахунків в Антимонопольному комітеті та рішення Київського відділення Комітету, яким тарифи за паркування було визнано необґрунтованими", - зазначають в АМКУ.

Реклама:

Враховуючи можливе підвищення вартості паркування та різні шляхи його впровадження, столичне відділення Комітету звернулось до Київського міського голови. В офіційному зверненні містися заклик до Леоніда Чернівецького вжити вичерпних заходів щодо недопущення встановлення економічно необґрунтованих цін за паркування в столиці. Адже мер Києва може повноцінно проконтролювати процес ціноутворення ще на стадії формування тарифів.

Як нагадали в АМКУ, в січні цього року столичне Відділення Комітету оштрафувало десять райпарксервісів та зобов’язало їх привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Внаслідок цього мала діяти попередня вартість паркування — 1 грн. за годину.

"Ми не хочемо, аби минулорічна ситуація із встановленням необґрунтованих тарифів за паркування в столиці повторилася знову. Адже кияни повинні сплачувати за економічно обґрунтованими тарифами, розуміючи з чого вони складаються і що конкретно за ними стоїть. Це наша жорстка позиція і я маю надію, що і міського голови Леоніда Чернівецького, який опікується життям усіх киян, також. Тому зараз головне, щоб міська влада не наступила на ті граблі, на які ставали паркувальники, і обрала правильний шлях, забезпечивши виключно прозоре та обґрунтоване ціноутворення", - зазначив Голова АМКУ Олексій Костусєв.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!