Україна купила в Японії обладнання для дитячих лікарень

Понеділок, 30 липня 2007, 16:26

У Токіо (Японія) відбувся тендер із закупівлі медичного устаткування для дитячих лікарень Кіровоградської і Луганської області.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Кожна обласна лікарня отримає понад сорок найменувань сучасного медичного обладнання світових виробників, з них близько десяти найменувань українського виробництва. У комплект устаткування входить комп’ютерний томограф, ультразвуковий доппер-апарат, набір для лапароскопічної хірургії, апарат для анестезії, електрокардіограф, монітор спостереження за пацієнтом, рентген-апарат. Загальна вартість — понад 2,5 млн. дол.

Обладнання закуплено за грант уряду Японії і буде доставлене в українські лікарні до кінця 2007 року.

Реклама:

Пропозиції для участі у тендері подали в цілому 5 японських торговельних компаній. У результаті тендера перемогли дві компанії.

Тендер проводився за участю міністра охорони здоров’я Юрія Гайдаєва, який перебував в Японії 25-29 липня.

Під час візиту міністр зустрівся з керівництвом Агентства міжнародного розвитку Японії та Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні і обговорив з ними питання поставки медичного устаткування для дитячих лікарень Донецької, Дніпропетровської і Харківської областей у найближчі роки.

Нагадаємо, у лютому 2007 року уряди Японії та України підписали угоду у формі обміну нотами про надання Українї грантової допомоги загального типу (близько 4 млн. дол.) для покращення медичного обладнання в обласних дитячих лікарнях.

Вперше грантову допомогу українським медичним закладам уряд Японії надав у 2000 році. Тоді гроші отримала Українська дитяча спеціалізована лікарня Охматдит.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!