Профспілка "Аеросвіту" погрожує зірвати польоти

Понеділок, 30 липня 2007, 18:31

Профспілка "Ліга лінійних пілотів" авіакомпанії "Аеросвіт" має намір оголосити страйк з вимогою виконання керівництвом компанії норм законодавства і підвищення зарплати.

Про це повідомив голова профспілки Сергій Молодий на прес-конференції у понеділок, 30 липня.

"Швидше за все, це буде в першій декаді вересня", — сказав він.

Молодий повідомив, що профспілка розраховує переконати 30% пілотів "Аеросвіту" не вийти на рейс.

Реклама:

"Я думаю, що в нас ці 30% будуть. З огляду на нестачу пілотів в "Аеросвіту", це буде суттєва кількість", — зазначив він.

Голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець додав, що збирається звернутись до Міжнародної конфедерації профспілок із закликом підтримати вимоги українських льотчиків.

"Відбуватиметься пікетування суден "Аеросвіту" за кордоном і заклики до пасажирів не купувати квитки цієї компанії", — сказав він.

Молодий заявив, що адміністрація "Аеросвіту" після того, як посаду генерального директора зайняв Арон Майбер, вдається до порушень чинного законодавства, чим ставить під загрозу безпеку пасажирів.

За його словами, авіакомпанія ігнорує право командира літака на прийняття остаточного рішення про можливість виконання польоту, державні вимоги щодо переліку і норм надання членам екіпажу бортового харчування.

Авіакомпанія , як заявив Молодий, також систематично не дотримується ряду вимог стосовно робочого часу та часу відпочинку екіпажів повітряних суден та спонукає екіпаж до фальсифікації часу фактичного початку роботи.

Водночас Михайло Волинець повідомив, що Сергія Молодого 24 липня було звільнено з посади командира літака без права доступу на територію компанії. На думку Волинця, причиною цього стала активна профспілкова діяльність льотчика. За словами ж самого Молодого, йому до цього уже тричі оголошували догани за порушення внутрішніх документів "Аеросвіту", зокрема, у зв’язку із затримкою рейсів.

Молодий заявив, що не вважає себе винним.

Як розповів президент Профспілки-Асоціації літального складу України Валентин Рвачов, одну з доган Молодий несправедливо отримав через те, що вирішив повернути пошкоджений літак в аеропорт: "Він при злеті почув якийсь удар. Він приймає рішення (а він вже в повітрі) повертатися на "Бориспіль" і зробити посадку. Він це зробив. Подивились. А літак хвостовою п’ятою зачепив за полосу... Ну, нічого страшного і полетіли. Але якби він не прийняв цього рішення і полетів далі. А літак зруйнований був".

Зрештою, як сказав Волинець, профспілки розраховують, що керівництво "Аеросвіту" по-мирному вирішить усі висунуті профспілкою компанії питання. А також поновить на роботі Сергія Молодого.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!