Азаров вирішив збагатити казну за рахунок роздрібної торгівлі

П'ятниця, 27 липня 2007, 10:46

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров закликав Державну податкову адміністрацію збільшити збір податків в другому півріччі на 41,6%, зокрема планується підвищити збори за рахунок підприємств роздрібної торгівлі.

Під час розширеної колегії ДПАУ, яка відбулася 26 липня, Азаров похвалив податківців за перевиконання планових бюджетних показників в I півріччі на 2% (до загального фонду бюджету поступило 37,3 млрд грн) і відзначив, що в липні-грудні доведеться зібрати на 41,6% більше — 40,6 млрд грн.

Таке збільшення в другій половині року він назвав традиційним.

Крім того, за словами Азарова, особливу увагу слід приділити підприємствам роздрібної торгівлі, оскільки їхня виручка за I півріччя зросла на 33%, а податкові відрахування — всього на 26%.

Реклама:

"Тільки вдумайтеся в цю цифру, це яка ж різниця", - заявив міністр.

В результаті Азаров порекомендував поліпшити адміністрування податків і контрольно-перевірочну роботу в даній галузі, щоб "підприємства, що мають таке зростання, пропорційно йому платили і податки".

При цьому глава ДПАУ додав, що подібні невідповідності існують у всіх галузях, тому перш за все необхідно вивчити проблеми таких диспропорцій — тенізація це або об’єктивні причини.

"Наприклад, великі супермаркети проводять реконструкцію або будують нові магазини, і таким чином, звісно, податку на прибуток ми чекатимемо два-три роки. Якщо це об’єктивна тенденція — це одне, а якщо пов’язана з ухилянням від податків, - то наш аудит і податкова міліція повинна припинити цю діяльність", - уточнив він.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!