Суд визнав незаконною приватизацію Чорноморського суднобудівного

П'ятниця, 27 липня 2007, 11:42

Господарський суд Києва 26 червня визнав недійсним договір купівлі-продажу 90,25% акцій Чорноморського суднобудівного заводу (Миколаїв), укладений в 2003 році між ФДМУ й компанією "Миколаївська малотоннажна верф".

Про це повідомила прес-служба ЧСЗ.

За повідомленням, суд також відхилив позов компанії "Судмашпром" (колишня "Миколаївська малотоннажна верф") про скорочення закріплених у договорі купівлі-продажу річних обсягів переробки металу на ЧСЗ.

Юристи ЧСЗ зазначають, що перерва в роботі суду для ухвалення рішення в справі становила усього 10 хвилин, тоді як тільки текст заключного рішення займає вісім друкованих сторінок.

Реклама:

"Це дає підстави стверджувати, що рішення суду було підготовлено заздалегідь", - сказано в повідомленні.

Також, за даними прес-служби, ЧСЗ подав клопотання до Вищого госпсуду про відвід усього складу госпсуду Києва, однак суд не став чекати рішення вищої інстанції й продовжив розгляд справи.

Крім того, суд залишив без розгляду клопотання ЧСЗ про залучення як третьої сторони в справі профспілкового комітету заводу й Мінпромполітики.

На думку ЧСЗ, ці факти дають можливість заявити про процедурні порушення в ході розгляду справи.

"ЧСЗ оскаржить рішення госпсуду Києва в Київському апеляційному господарському суді", - сказано в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, у березні Вищий госпсуд підтвердив законність приватизації ЧСЗ, а потім у липні Верховний Суд відмовився розглядати касацію ФДМУ на це рішення.

Потім ФДМУ 12 липня подав позов до Господарського суду Києва з вимогою розірвати договір купівлі-продажу 90,25% акцій ЧСЗ, укладений в 2003 році між ФДМУ й компанією "Миколаївська малотоннажна верф".

Він подав цей позов як зустрічний при розгляді позову компанії "Судмашпром" (колишня "Миколаївська малотоннажна верф") про скорочення закріплених у договорі купівлі-продажу річних обсягів переробки металу на ЧСЗ.

ЧСЗ обвинувачував ФДМУ в тиску на суд.

60,14% ЧСЗ володіє корпорація "Шиппінг Текнолоджі Лімітед" (Канада), 35,96% - компанія "Миколаївська малотоннажна верф".

У вересні 2003 року ФДМУ визнав Миколаївську малотоннажну верф, що контролюється російськими бізнесменами, братами Ігорем й Олегом Чуркіними, переможцем конкурсу із продажу 90,25% акцій ЧСЗ.

ЧСЗ спеціалізується на виробництві суден повною вантажопідйомністю до 105 тис. тонн.

В 2005 році завод виробив 6 тис. тонн суднових металоконструкцій, при цьому за 2004-2005 роки підприємство не побудувало жодного судна, виробництво яких вважається його профільною спеціалізацією.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!