Українські авіаперевізники залишилися без контролера?

П'ятниця, 27 липня 2007, 12:13

Чергова спроба Державіаадміністрації (ДАА) позбавити літної ліцензії третю за величиною українську авіакомпанію UM Air закінчилася фактичною втратою відомством своїх повноважень.

У відповідь на санкції Державіаадміністрації авіаперевізникові вдалося в судовому порядку домогтися заборони на винесення подібних рішень стосовно будь-якого авіаперевізника.

Поки позов UM Air, у забезпечення якого власне і накладена заборона, подорожує по судах, український ринок авіаперевезень залишається повністю безконтрольним.

Нагадаємо, що 26 липня ДАА повідомила про призупинення літних ліцензій авіакомпаній "Українські середземноморські авіалінії" (UM Air), "Балтика" (Кривій Ріг) і вантажоперевізника "Аероміст-Харків". Рішення про UM Air прийнято за результатами позапланової перевірки.

Реклама:

Суперечки з UM Air тривають ще з початку 2006 року.

По завчасно поданому позові UM Air Господарський суд Києва визначенням від 25 липня заборонив посадовим особам авіаадміністрації виносити відносно будь-якого авіаперевізника рішення, що забороняють їм здійснювати польоти. Юристи визнають, що рішення суду, незважаючи на свою абсурдність (введення заборон на польоти авіакомпаній є одним з повноважень авіаадміністрації), законно.

"Якби ліцензія авіакомпанії була припинена, UM Air було би надано строк не менш одного місяця на усунення невідповідностей", - говорить екс-заступник голови Державіаслужби Олександр Давидов.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!