Ford вийшов з "чорної смуги" тотальних збитків?

П'ятниця, 27 липня 2007, 16:51

Американський автоконцерн Ford учора опублікував фінансові підсумки ІІ кварталу 2007 року, згідно яким уперше за майже два роки роботи концерн показав прибутки.

Аналітики пояснюють це в тому числі продажем Aston Martіn, а в самому концерні говорять, що мають намір розпродавати активи й далі.

Відповідно до звітності Ford за квітень-червень, виторг автоконцерна виріс на 5%, до 44,2 млрд. дол. Чистий прибуток Ford досяг 750 млн. дол. Таким чином, Ford уперше продемонстрував прибуток після семи кварталів збиткової діяльності. Зокрема , збиток автоконцерна за ІІ квартал минулого року становив 317 млн. дол.

Реклама:

"Ми натхнені прогресом, хоча й розуміємо, що подальша робота буде для нас своєрідним випробуванням",- повідомив головний виконавчий директор концерну Алан Малаллі. Він також пояснив, що Ford буде фокусуватись на чотирьох речах: реструктуризації бізнесу, виводі на ринок нових продуктів, поліпшенні свого балансу й підвищенні ефективності роботи підприємств.

Як неодноразово відзначали галузеві аналітики, основні збитки Ford приносить його північноамериканський підрозділ - падіння продажів Ford на ринку США за 2006 рік склало 9%.

У результаті за підсумками минулого року Ford поніс рекордний у своїй історії збиток у розмірі 12,7 млрд. дол. Дійшло до того, що в листопаді 2006 концерн був змушений закласти всі свої активи, щоб одержати кредит у розмірі 18 млрд. дол.

Для виходу Ford із кризи топ-менеджмент концерну розробив програму реструктуризації, що припускає закриття в США 16 заводів з 41 зі звільненням 45 тисяч чоловік. 9 заводів будуть закриті вже цього року . Крім того, у березні Ford продав свій британський підрозділ Aston Martіn за 925 млн. дол.

Учора Малаллі заявив, що Ford буде продавати активи й далі: за його словами, концерн розглядає питання продажу Jaguar і Land Rover. Можливих претендентів на покупку марок директор концерну не назвав. Втім, раніше керівництво Ford говорило, що всі ці дії не зможуть вивести Ford у прибуток за підсумками 2007 року.

Як повідомлялося раніше, Ford може продати за 8 млрд. дол. компанію Volvo, придбану в 1999 році. Концерн цю інформацію спростовує.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!