Черновецький хоче порахувати киян

П'ятниця, 27 липня 2007, 17:23

Київська міська державна адміністрація вивчає можливість проведення перепису населення, яке постійно і тимчасово проживає на території столиці.

Про це мер Києва Леонід Черновецький заявив на засіданні колегії Київміськадміністрації, передають "Українські новини".

Зокрема, Черновецький дав доручення Головному фінансовому управлінню й управлінню статистики обговорити необхідну суму фінансування на проведення перепису та можливі строки.

За словами заступника начальника управління статистики Олега Настоящого, орієнтовно вартість проведення перепису може коштувати близько 2 млн грн.

Реклама:

Черновецький упевнений, що перепис необхідний, оскільки вважає, що в Києві реально проживає близько 5 млн осіб, а не 2,64 млн, відповідно до останнього перепису населення, що проводилося у грудні 2001 року.

Черновецький додав, що люди, котрі приїжджають у Київ на роботу та живуть в місті без офіційної прописки іреєстрації, становлять конкуренцію киянам при пошукові роботи.

Крім того, він наголосив, що через приїжджих збільшується навантаження на мережі водопостачання і водовідводу, електрики, а також на комунальні служби, які займаються вивозом твердих побутових відходів.

"Затративши 2 млн (на перепис населення), ми зможемо тоді апелювати до Кабінету Міністрів про те, щоб субсидії були збільшені", - заявив мер.

На його думку, це додаткове навантаження на міський бюджет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!