Авіакомпанію, на літаку якої ледь не розбився Яценюк, хочуть закрити

Четвер, 26 липня 2007, 12:08

Державна авіаційна адміністрація України призупинила сертифікат експлуатантів ТОВ "Авіакомпанія "Балтика", ТОВ "Аероміст "Харків" та ТОВ "Авіакомпанія "Українсько-Середземноморські авіалінії".

Відповідне рішення сертифікаційна комісія Державної авіаційної адміністрації України прийняла 25 липня на засіданні щодо відповідності ряду авіакомпаній правилам сертифікації експлуатанта, повідомили в прес-службі Державної авіаційної адміністрації.

У прес-службі зазначають, що Державіадміністрація неодноразово виносила попередження ТОВ "Авіакомпанія "Українсько-Середземноморські авіалінії".

З метою перевірки заходів, які впровадила компанія щодо усунення попередніх недоліків і доповіла про це, Державна авіаційна адміністрація України у період з 18 по 23 липня провела позапланову інспекцію ТОВ "Українсько-Середземноморські авіалінії".

Реклама:

Під час перевірки комісією було виявлено низку грубих порушень з питань організації льотної роботи, інженерно-технічного забезпечення, організації авіаційних перевезень та фінансово-економічних питань, які впливають на стан безпеки польотів.

У Державіаадміністрації зазначають, що технічний стан повітряних суден авіакомпанії не відповідає міжнародним та національним стандартам. Спостерігаються часті поломки, які призводять до значних затримок рейсів та виконання польотів з багаточисельними відстроченими дефектами протягом часу, які перевищують ліміти.

"Значна кількість перевірок SАFА (Програма оцінки безпеки міжнародних авіаційних перевізників) підтверджує ігнорування авіакомпанією основних вимог щодо забезпечення технічного стану літаків та виконання експлуатаційних процедур. Це дало підставу авіаційним владам Італії та Німеччини заборонити авіакомпанії виконання польотів в ці країни. Інспекція SАFА повідомила Єврокомісію щодо можливості внесення цієї компанії до "чорного списку", - зазначають у Державіаадміністрації.

Сертифікаційна комісія Державної авіаційної адміністрації України, враховуючи, що виявлені порушення безпосередньо впливають на безпеку польотів та суспільства в цілому, винесла рішення про призупинення дії сертифікату експлуатанта.

Водночас у Державіаадміністрації зазначають, що під час оприлюднення рішення сертифікаційної комісії керівником ТОВ "Авіакомпанії "Українсько-Середземноморські авіалінії" була надана для ознайомлення Ухвала Господарського суду Києва судді Пінчука В.І. посадовим особам Державіаадміністрації про заборону вчиняти дії, а саме: зупиняти або припиняти дію сертифікату експлуатанта; зупиняти або припиняти дію ліцензії на надання послуг з перевезення пасажирів повітряним транспортом; обмежувати або зменшувати кількість будь-яких польотів (рейсів).

"Ця ухвала по суті перешкоджає Державіаадміністрації виконувати контролюючі та регулюючі функції, що покладені на неї державою та суспільством", - наголошуються у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, літак, на якому міністр закордонних справ Арсеній Яценюк повертався з Косово і на якому виникла позаштатна ситуація - відмова двигуна, належав авіакомпанії "Українсько-середземноморські авіалінії".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!