Росія звинуватила Фірташа в брехні

Четвер, 26 липня 2007, 17:07

Заступник глави Росприроднагляду Олєґ Мітволь у четвер у черговий раз обрушився з критикою на іноземні компанії, звинувачуючи цього разу британську JKX Oil & Gas plc у тому, що вона надає недостовірну інформацію по своїх про проектах.

На сайті компанії говориться, що "Каспойлдевелопмент" - СП JKX (30,5%), "Даґнєфті" (30%) і "Роскаспнєфті" (39,5%) - одержало ліцензію на освоєння родовища Інчке-море на Каспійському шельфі.

Мітволь засумнівався в достовірності ліцензії, оскільки, за даними Росприроднагляду, дочірня компанія JKX Oil & Gas plc. "Каспойлдевелопмент" втратила ліцензії на це родовище ще в 2003 році й нині родовище перебуває в нерозподіленому фонді.

У середу JKX також повідомила, що погодилася купити газове Кошехабальске родовище в РФ за 50 мільйонів дол.

Реклама:

Представники JKX для коментарів поки недоступні.

Одним з бенефіціарів JKX, за інформацією видання Коммерсант, є український підприємець Дмитро Фірташ.

Заступник голови Росприроднагляду також нагадав про претензії у відношенні іншої британської компанії, яка працює в Росії - Imperial Energy Corporation Plc.

На цьому тижні компанія повідомила, що має намір звернутися до регулятивного органу Британії - Управління з фінансового регулюванню й нагляду (FSA) - щоб обговорити питання про зниження котирувань її акцій.

Міністерство природних ресурсів Росії стверджує, що воно виявило невідповідність заявлених нафтових резервів Imperial Energy оцінкам, врахованим у державному балансі.

Мітволь сказав, що Мінприроди розраховує на те, що FSA розбереться у виявлених російською владою фактах завищення запасів і почне всі можливі заходи для надання інвесторам винятково достовірної інформації.

"Ми не хочемо, щоб жителі Великобританії або США або будь-якої іншої країни вкладали свої заощадження в бізнес, який декларує свою роботу в Росії, показує великі запаси, обіцяє серйозні дивіденди в майбутньому, а в реальності про їх мало хто знає за межами одного регіону", - заявив Олєґ Мітволь.

Корреспондент.нет за матеріалами Reuters

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!