"Нашоукраїнець" Третьяков купив кримську ТРК

Четвер, 26 липня 2007, 17:35

Холдинг "Главред-медіа", який належить народному депутатові Олександру Третьякову ("Наша Україна"), став співвласником приватної кримської телерадіокомпанії "Жиса" (Сімферополь).

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії на мовлення ТОВ "ТРК "Жиса". Причина - зміни в складі власників, пише видання Экономические известия.

Раніше телерадіокомпанія повністю належала одному власникові - сімферопольському підприємцю Сергію Живенко. Тепер до складу її власників увійшли ТОВ "Главред-Медіа" й офшорна компанія Dertus Finance Group Ltd., зареєстрована на Британських Віргінських островах. Цю компанію також пов'язують із Третьяковим.

Директор ТОВ "ТРК "Жиса" Іван Живенко підтвердив, що угода відбулася, однак її суму й інші подробиці повідомити відмовився, пославшись на комерційну таємницю.

Реклама:

"Відбувся не продаж, а з'явилися нові співзасновники", - сказав він. Поява нових власників, на думку пана Живенко, не спричинить змін у редакційній політиці.

"Ми ніколи не цуралися політики, але закон не дозволяє віддавати перевагу комусь одному", - сказав він.

Президент холдингу "Главред-медіа" Віктор Шлінчак також відмовився розкривати вартість угоди, пообіцявши назвати її "на одній з найближчих прес-конференцій".

"Так, така угода відбулася. Холдинг "Главред-медіа" тепер є одним із засновників, одним з акціонерів компанії", - повідомив він.

За словами Шлінчака, нові співвласники кримської ТРК мають намір інвестувати кошти у її розвиток, однак питання про зміну менеджменту й програмної політики телерадіокомпанії "зараз не стоїть".

Політична складова в цій угоді, як стверджує президент "Главред-медіа", відсутня, і "Жиса" зацікавила нових співвласників винятково як комерційно привабливий проект.

"Ми вже привселюдно заявляли, що Главред зараз розглядає кілька проектів, і всі проекти розглядаються винятково з погляду медійного цивілізованого бізнесу", - відзначив Віктор Шлінчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!