Бойко: ЛЕП в обхід Молдови здадуть до Нового року

Четвер, 26 липня 2007, 18:50

Українська сторона ініціює будівництво нової лінії електропередач в обхід Молдови для забезпечення південних районів Одеської області.

Про це в ході візиту на Дністровську ГАЕС (Новоднестровск, Чернівецька обл.) повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"До 1 січня 2008 року "Одесаобленерго" з випередженням графіка закінчить будівництво високовольтних ліній "Арциз-Болград" й "Болград-Буджак-Рені", які дозволять повністю відмовитися від поставок струму через молдавську територію", - повідомив Юрій Бойко.

За словами міністра палива та енергетики інвестиції в проект складуть близько 130 млн. гривень. Фінансування здійснюється за рахунок кредитних коштів.

Реклама:

"Економічний ефект від будівництва нових ліній перевищить 50 мільйонів доларів щорічно. Крім того в такий спосіб ми значно підвищимо надійність постачання півдня Одеської області", - відзначив Бойко.

Молдова купує Українську електроенергію за ціною 2,76 -2,8 центи на 1 кВтг, при оптовій ціні на українському Оптовому ринку електроенергії 4,7 центів за кВтг.

Нагадаємо, міністерство палива та енергетики повідомило, що збитки української сторони від експорту в Молдову за заниженими цінами за півтора року склали більше 70 млн. доларів.

Як повідомлялося раніше, Україна та Молдова не змогли погодити цінові умови поставок електроенергії, а також технічні параметри паралельної роботи енергосистем двох країн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!