Мінфін збільшує термін відшкодування ПДВ

Середа, 25 липня 2007, 11:43

Збільшення терміну відшкодування ПДВ на загальних підставах з 40 днів до 12 місяців дозволить уникнути включення в заявку сум, по яких на той момент не була створена додана вартість, повідомила в.о. начальника відділу непрямих податків Міністерства фінансів Галина Суменкова.

За словами Суменкової, "впродовж цього часу платник має підтвердити проведення господарської операції". Вона також зазначила, що проектом Податкового кодексу передбачається введення прискореного режиму відшкодування ПДВ сезонним виробникам, експортерам та інвесторам.

Крім того, Суменкова зазначила, що ставка ПДВ для сільгоспвиробників 11-12% є балансуючою. Вона уточнила, що таку ставку ПДВ для аграріїв Мінфін пропонує включити до Податкового кодексу.

Реклама:

"За нашими розрахунками, вона (ставка) покриває вхідну вартість при купівлі мінеральних добрив, ПЗМ та ін, при цьому, не збільшуючи вихідну вартість сільгосппродукції", - сказала Суменкова.

Також Суменкова прокоментувала ще одну норму проекту Податкового кодексу. Тепер податкова накладна буде вважатися недійсною з моменту виключення платника ПДВ із відповідного реєстру. Раніше пропонувалося вважати податкову накладну недійсною або з моменту виявлень у ній невідповідностей, або з моменту ухвалення судового рішення.

Раніше, директор департаменту податкової та митної політики Сергій Чекашкин повідомляв про намір Мінфіну ініціювати прийняття змін до закону "Про податок на додану вартість". Він уточнив, що це можливо у випадку, якщо Податковий кодекс у 2007 році так і не буде прийнятий.

За даними Мінфіну, усього в Україні нараховується 287 тис. платників ПДВ.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!