З 2015 року закордонні паспорти з вклеєними фото стануть недійсними

Середа, 25 липня 2007, 15:43

З листопада 2015 року закордонні паспорти старого зразка, з вклеєними фото власників, будуть вважатися недійсними.

Реалізуючи рішення ОБСЄ, ООН і Євросоюзу, зокрема, план дій спільної боротьби проти тероризму, незаконної міграції і торгівлі людьми, 45 країн-членів ОБСЄ уже використовують і видають своїм громадянам машинозчитувальні паспорти.

Про це розповів голова робочої групи з нових технологій Міжнародної організації цивільної авіації Гарі МакДональд на конференції країн-членів ОБСЄ, що пройшла 19-20 липня у Відні, повідомляє прес-служба консорціуму "ЄДАПС".

За словами МакДональда, більше 5 млн. громадян європейських держав уже стали власниками машинозчитувальних паспортів. Найбільше таких проживає в Німеччині і Франції.

Реклама:

У своїх виступах більшість учасників конференції відзначали, що процес впровадження і використання машинозчитувальних паспортів набирає обертів не тільки в Європі, але і в усьому світі.

Це пояснюється тим, що до квітня 2010 року всі 190 країн-учасників Міжнародної організації цивільної авіації повинні повністю забезпечити своїх громадян новими документами для виїзду за кордон.

А з листопада 2015 паспорти старого зразка, з вклеєними фото власників, будуть вважатися недійсними. Також відзначалося, що машизчитувальні, більш захищені від підробки, документи стали одним з діючих засобів боротьби з міжнародною організованою злочинністю.

Україна також ввійшла до числа країн, що активно впроваджують машинозчитувальні проїзні документи нового зразка. Новий паспорт, розроблений консорціумом "ЄДАПС", високо оцінений учасниками конференції, йдеться в повідомленні консорціуму.

За словами керівника робочої групи з розробки машинозчитувальних документів МОЦА Маурісіо Сициліано, "він пишається новим паспортом для виїзду за кордон, що впровадила Україна, і вважає, що паспорт, вироблений консорціумом "ЄДАПС", є гарним прикладом для всіх країн регіону".

Підвищений інтерес до нового українського паспорта виявили представники Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Грузії й Узбекистану. Не менше ними цікавилися і представники розвинутих країн – фахівці з Франції, Німеччини і США.

У роботі конференції взяли участь більше 200 представників 49 держав-членів ОБСЄ і 12 міжнародних організацій. Україну на форумі представляли депутат ВР п'ятого скликання Василь Грицак і делегація консорціуму "ЄДАПС".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!