Краснодарський край не дочекається заводу Тарути

Понеділок, 2 липня 2007, 17:37

Краснодарський край розраховує, що корпорація "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути та Віталія Гайдука через 12-14 місяців завершить будівництво сталепрокатного заводу в Армавірі.

Про це повідомив керівник департаменту промисловості адміністрації Краснодарського краю Андрій Кравченко на прес-конференції в четвер у Краснодарі.

Кравченко зазначив, що "ІСД" має намір використовувати для плавки металу електричні печі, що дозволить зберегти в районі сприятливу екологічну обстановку.

"Питання з забезпеченням електроенергією уже вирішено. "ІСД" домовився з РАО "ЄЕС Росії" про перекидання 300 МВт енергопотужності зі Ставропольського краю до Армавіру", - сказав Кравченко.

Реклама:

За його словами, сировиною для виробництва прокату стане металобрухт, що у великих кількостях експортується через Новоросійський морський порт.

Кравченко повідомив, що практично всі регіони ПФО в даний час закуповують металопрокат в Україні, у тому числі й у "ІСД".

"Якщо ми побудуємо свій завод, то не будемо платити мита, а виходить, прокат буде обходитися дешевше. Крім того, будівництво заводу дасть поштовх для розвитку супутніх галузей", - сказав керівник департаменту.

Турецька UZEL Group, з яким регіон веде переговори щодо розміщення в краї заводу зі зборці тракторів, уже зацікавилася перспективою розміщення свого виробництва поруч з металопрокатним заводом.

Раніше повідомлялося, що корпорація "ІСД" планує побудувати в Армавірі сталепрокатний завод вартістю $220-250 млн.

Підприємство буде включати сталеплавильний цех річною потужністю виробництва до 1,5 млн. тонн лиття, а також сортопрокатний стан потужністю 600-700 тис. тонн і дротовий стан потужністю 400-500 тис. тонн продукції на рік.

Завод буде випускати арматуру, профіль, куточок, швелер та інші металеві вироби.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!