Український ринок мас-медіа має унікальну особливість

Середа, 18 липня 2007, 17:14

Більша частина друкованих засобів масової інформації в Україні зареєстрована як двомовні, а то й трьохмовні видання.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, про це свідчить статистика Міністерства юстиції щодо реєстрації друкованих ЗМІ, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Так, наприклад, з початку 2007 року Міністерством юстиції було зареєстровано або перереєстровано 1117 періодичних друкованих видань, з них менше половини одномовних (292 - з українською мовою видання, 192 – російськомовних).

Усі інші позиціонували себе як багатомовні видання. 480 – з українською та російською мовою видання. 118 – з українською та іншими мовами видання, 43 - з російською та іншими мовами видання.

Реклама:

Крім того, з початку року в Україні було зареєстровано 84 видання, що виходитимуть мовами національних меншин.

Така ж тенденція, за словами міністра, відзначалася й у попередні роки.

Серед видань всеукраїнського статусу виключно українською мовою в Україні зареєстровано 4390 періодичних друкованих видань, російською – 2495, англійською – 35 засобів масової інформації.

У змішаній же формі зареєстровано 4389 видань.

Крім того, з російською та іншими мовами видання зареєстровано 4459 видань, з кримсько-татарською та іншими мовами – 13, з болгарською та іншими мовами – 8, з польською та іншими мовами – 10, з румунською та іншими мовами – 5, з англійською та іншими мовами – 324, з німецькою та іншими мовами – 28, з французькою та іншими мовами – 8, з китайською та іншими мовами – 2, з білоруською та іншими мовами – 4.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!