Янукович теж хоче торгувати зброєю. Створено "Укрспецекспорт" №2

П'ятниця, 13 липня 2007, 10:40

Кабінет Міністрів надав держпідприємству "Зовнішньоторговельна фірма "Таско-експорт", яка існує на базі Мінпромполітики, повноваження спецекспортера всіх видів озброєння та військової техніки.

Про це повідомив перший заступник голови Державної служби експортного контролю Олександр Гришуткін, пише газета Коммерсант-Украина.

Таким чином, за словами директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентина Бадрака, уряд створив структуру, яка дублюватиме функції держкомпанії "Укрспецекспорт", що підпорядковується президентові.

"Якщо два спецекспортери почнуть буцатися на одному ринку – це погано", - переконаний генеральний директор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук.

Реклама:

"Не можна, щоб існувала монополія в країні. Підприємство, переговоривши з тим і іншим посередниками, зможе вибрати вигідніші для себе умови. Існування "Таско-експорту" дає конкуренцію і можливість вибору", - вважає перший заступник міністра промислової політики Володимир Рижов.

Держпідприємство "Зовнішньоторговельна фірма "Таско-експорт" існує на базі Міністерства промислової політики. У 1999 році компанії були надані повноваження з експорту-імпорту військових вибухових речовин і боєприпасів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!