Ющенко видав указ про держзакупівлі

П'ятниця, 13 липня 2007, 12:39

Президент Віктор Ющенко запровадив в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 липня "Про заходи щодо підвищення ефективності системи закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти". Відповідний указ глава держави підписав 12 липня.

Про це повідомила прес-служба президента.

Згідно з указом, Кабінету Міністрів доручено підготувати законопроект про внесення змін до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти". Законопроект, зокрема, повинен містити норму про збільшення мінімальної вартісної межі для здійснення закупівель із застосуванням процедури торгів; скасування реєстру учасників процедур закупівель; скасування норм щодо зупинення здійснення платежів, пов’язаних з укладеними договорами про закупівлі, зупинення дії рішень з питань державних закупівель у разі оскарження відповідно процедур закупівель, рішень Тендерною палатою.

Крім того, законопроект повинен передбачати спрощення порядку оприлюднення повідомлень щодо організації торгів; скорочення строків для проведення нових торгів у разі визнання торгів такими, що не відбулися; скорочення термінів розгляду матеріалів з питань державних закупівель відповідними органами тощо.

Реклама:

Згідно з указом, даний законопроект Кабмін до 15 вересня повинен подати президентові для наступного внесення в установленому порядку як позачергового.

Крім того, Ющенко доручив уряду до 20 липня створити загальнодержавну та при обласних державних адміністраціях інформаційні системи у мережі Інтернет для безкоштовного розміщення інформації щодо державних закупівель.

Ющенко також доручив уряду скоротити до п’яти днів строк розгляду матеріалів з питань держзакупівель Міжвідомчою комісією з питань держзакупівель, Тендерною палатою та оприлюднення інформації щодо держзакупівель відповідними організаціями.

Крім того, Кабміну доручено запровадити автоматизовану систему збирання та аналізу статистичної інформації щодо державних закупівель; запровадити систему електронних державних закупівель.

Міжвідомчій комісії з питань державних закупівель президент доручив у десятиденний строк вирішити питання щодо застосування процедур закупівлі в одного учасника при здійсненні державних закупівель будь-якого товару (товарів), послуги (послуг) вартістю до 30 тисяч гривень, будь-яких робіт – до 300 тисяч гривень.

Крім того, Комісії доручено до 15 серпня затвердити методику визначення суми збитків у разі недотримання замовниками вимог законодавства з питань державних закупівель.

Ющенко також доручив Комісії до 27 липня запровадити ведення реєстру недобросовісних учасників процедур закупівель.

Згідно з указом, Тендерній палаті рекомендується у десятиденний строк прийняти рішення щодо обов’язкового безкоштовного включення до тематичного каталогу учасників процедур закупівель протягом п’яти днів після надходження заявки від відповідної фізичної, юридичної особи.

Контроль за виконанням цього указу покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!