Рахунковій палаті не сподобалося, як Кінах розбудовує Зміїний

П'ятниця, 13 липня 2007, 14:39

Колегія Рахункової палати констатує незадовільне виконання Комплексної програми подальшого розвитку інфраструктури та провадження господарської діяльності на о.Зміїний і континентальному шельфі Чорного моря.

Про це повідомила прес-служба Рахункової палати.

За висновком колегії РП, мети Комплексної програми — створення належних умов для проживання людей і провадження господарської та інших видів діяльності на острові — не досягнуто.

"Третини передбачених Програмою заходів взагалі не виконано або реалізовано у неповному обсязі. На острові досі немає водозабезпечення, водоочищення, водовідведення, каналізування та нормального енергозабезпечення. Не завершено також роботи з берегоукріплення, що створює загрозу розколу острова. Причальний комплекс не здано в експлуатацію. А без звершення цих робіт, як зазначалося на Колегії, неможлива подальша розбудова острова", — наголошується у повідомленні Рахункової палати.

Реклама:

РП вважає, що Міністерство економіки непродумано і непрофесійно виконує Програму, і через це "сотні мільйонів бюджетних коштів", призначених на подальше виконання програми, яка була продовжена ще на 5 років, "буде просто втоплено в морі".

Так, наприклад, фінансування берегоукріплювальних робіт на Зміїному здійснюється в обсягах, значно нижчих від потреб, попри те, що ці роботи необхідно провести якнайшвидше, зазначає РП.

Ознакою непрофесійності розробників Програми в Рахунковій палаті називають відсутність у ній очікуваних результатів її виконання. "Міністерство економіки, як координатор робіт, в порушення вимог Закону України "Про державні цільові програми", не проводило аналізу та оцінки ефективності виконання завдань і заходів, передбачених нею", — зазначено у повідомленні.

У ньому сказано також, що у ході проведення аудиту виконання заходів Комплексної програми Рахункова палата виявила порушення чинного законодавства при використанні бюджетних коштів майже на 31,4 мільйона гривень, неефективно використано понад 21 мільйон гривень. Окремі відповідальні виконавці завищили обсяги виконання Програми на 15,5 млн. грн.

Відтак колегія Рахункової палати рекомендувала Мінекономіки вжити невідкладних заходів щодо усунення недоліків та порушень, виявлених у ході аудиту.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!