Військових піймали на збуті боєприпасів з Новобогданівки

Четвер, 12 липня 2007, 15:56

В Запорізькій області затримано "на гарячому" вісім військовослужбовців однієї з військових частин, які намагалися збути боєприпаси, викрадені з артилерійських складів у Новобогданівці.

Про це повідомили в ДЗГ МВС України.

Згідно із повідомленням, співробітники Мелітопольського відділу УБОЗ УМВС України затримали військовослужбовців 11 липня в момент збуту боєприпасів, а також їх фрагментів та складових частин з кольорових металів, викрадених з артилерійських складів у Новобогданівці.

"Небезпечний вантаж вивозився з території складів через контрольно-пропускний пункт військової частини на службовому автомобілі КамАЗ. Далі викрадене збувалося на незаконний пункт прийому металу", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Під час попереднього огляду у зловмисників було вилучено близько двох тисяч бронебійних снарядів, приблизно дев’ятсот порохових підпалювачів тощо. Загальна вага вилученого (пошкоджених вибухами боєприпасів та їх елементів, виготовлених з кольорових металів) склала близько 20 тонн.

Крім того, міліціонери знайшли біля двох тисяч комплектів костюмів хімічного захисту, а також вибухівку та гранати "Ф-1".

Наразі затримано вісім військовослужбовців та одну цивільну особу, причетних до цього незаконного бізнесу. Продовжується подальша перевірка.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!