Росія хоче "збити" з Зеленяка $6000

Четвер, 12 липня 2007, 16:16

16 липня в суді Совєтського району Новосибірська оголосять вирок у справі Тараса Зеленяка, якого обвинувачують, згідно з ч. 1 ст. 282, у збудженні ненависті або ворожнечі, а також приниженні людської гідності групи осіб за ознакою національності, мови та походження.

Про це повідомила суддя Тетяна Каширіна, передає proUA.

За її словами, держобвинувачувач Тетяна Сабельфельд вимагає покарання у вигляді штрафу в розмірі близько 150 000 рублів.

Нагадаємо, що 15 лютого 2006 року щодо 36-річного жителя новосибірського Академмістечка Тараса Зеленяка була порушена кримінальна справа за частиною першою статті 282 Кримінального Кодексу РФ "Збудження ненависті або ворожнечі, рівноцінне приниженню людської гідності".

Реклама:

Відповідно до обвинувального висновку, з 2005 року Тарас Зеленяк під псевдонімом "новосибірськ2" залишав на російськомовному форумі українського сайту www.proua.com свої коментарі до різних подій суспільно-політичного життя в Росії та Україні. Ці коментарі, на думку прокуратури, пропагують ненависть до росіян, стверджують "перевагу українського народу над російським" і переповнені образливими словами.

На початку 2006 року компанія-провайдер "Пєрвая міля", послугами якої користувався Тарас Зеленяк для виходу в інтернет, звернулася в Управління ФСБ по Новосибірській області зі скаргою на висловлення свого клієнта, внаслідок чого прокуратура й порушила кримінальну справу.

16 лютого 2006 року з квартири Тараса Зеленяка в присутності понятих був вилучений системний блок комп’ютера, у якому зберігалися коментарі. Філолого-лінгвістична експертиза визнала їх образливими. У її висновку від 19 квітня 2006 року говориться про те, що вислови Зеленяка не припускають двоякого тлумачення з погляду їхнього змісту та змісту, спрямованого на образу національних почуттів росіян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!