Азаров: Україна вступить до СОТ до кінця цього року

П'ятниця, 8 червня 2007, 11:58

Микола Азаров впевнений у тому, що на початку осені поточного року формальний розгляд заявки України на членство у Світовій організації торгівлі буде завершено і до кінця 2007-го країна стане членом цієї організації.

Про це перший віце-прем'єр сказав в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

"Я впевнений, що формальний розгляд нашої заявки щодо членства у СОТ буде завершено на початку осені... І я абсолютно однозначно говорю, що це не пов'язано ні з виборами, ні з урядами, а пов'язано з виконанням Україною тих зобов'язань, що ми на себе взяли. Я переконаний, що цього року ми будемо членами СОТ", - сказав Азаров.

Відповідаючи на питання про те, чи пов'язане затягування процесу з вступом України до СОТ з політичною ситуацією в країні, він підкреслив, що може однозначно сказати, що СОТ не керується такими міркуваннями.

"Насамперед, йде нормальний бюрократичний процес", - зазначив Азаров.

Реклама:

Він нагадав, що наприкінці минулого року були прийняті необхідні законодавчі зміни, на яких наполягала робоча група СОТ.

"Нам здавалося, що ми практично повністю домовилися по тих умовах, котрі знаходились в попередньому звіті робочої групи. Однак детальний аналіз фахівцями СОТ цих змін досить переконливо продемонстрував нашій стороні, а також стороні СОТ, що необхідне уточнення деяких позицій", - зазначив Азаров.

Він також нагадав, що такі зміни були недавно прийняті.

"Підписання цих змін президентом зараз йде. Принаймні, я вже візував вісім з одинадцяти цих законопроектів", - сказав Азаров, зазначивши, що ці зміни є невеликими і стосуються, в основному, аграрного сектору.

"Ми їх прийняли..., тобто формально до України з боку робочої групи не залишилося ніяких претензій", - підкреслив перший віце-прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!