Рада підтримала виробництво біопалива

П'ятниця, 8 червня 2007, 14:35

Верховна Рада прийняла в цілому закон "Про розвиток виробництва та споживання біологічних палив".

За цей документ віддали свої голоси 250 народних депутатів, передає ЛігаБізнесІнформ.

Закон визначає правові, економічні, екологічні і соціальні основи виробництва та споживання біологічних видів палива на основі використання джерел поновлюваної сировини та біохімічних методів його переробки і спрямований на створення умов для організації та правового врегулювання виробництва і споживання цих палив в Україні.

Положення закону спрямовані на забезпечення гармонізації законодавства України з законодавством ЄС у питаннях виробництва та споживання біопалив і на сприяння просуванню цих видів палива на національний і світовий ринок, забезпечення розвитку агропромислового виробництва, поліпшення екологічної ситуації в країні.

Реклама:

Крім того, у законі говориться, що біологічним є паливо, виготовлене з відповідної біологічної енергетичної сировини.

Біопаливо повинне бути виготовлене відповідно до встановленого законодавством порядку, відповідати державним стандартам, необхідним для його споживання, і може використовуватися безпосередньо як паливо в чистому виді, як компонент для виробництва іншого палива або для змішування з традиційними видами палива.

Нагадаємо, наприкінці 2006 року український уряд затвердив програму розвитку виробництва біопалива, реалізація якої дозволить виробляти 623 тонни біодизелю на рік. Раніше виробництво біопалива почалося в Херсонській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!