Турецька AKTIV AS хоче інвестувати в Луганськ $200 млн.

П'ятниця, 8 червня 2007, 18:54

Турецька компанія AKTIV AS має намір інвестувати в будівництво Луганську $200 млн.

Про це повідомила прес-служба Луганської міськради в п'ятницю.

Як зазначив голова правління компанії Саліх Байрактар під час зустрічі з луганським міським головою Сергієм Кравченко, мова йде про будівництво житлових будинків, а також інфраструктури - об'єктів соціально-побутового і культурного призначення.

Сторони підписали угоду про наміри будівництва житлового мікрорайону з інфраструктурою на території обласного центра.

Реклама:

"Під час візиту до Туреччини делегація з нашого міста вела переговори з приводу інвестицій у будівництво житла, ми побували на декількох будмайданчиках, і у нас склалося дуже гарне враження. Підписання угоди про наміри - це перший результат серйозних переговорів і перший крок на початку співробітництва", - заявив Кравченко.

Угода про наміри передбачає з боку міста надання допомоги в питаннях розгляду містообґрунтування на містобудівній раді, надання в оренду земельної ділянки, сприяння в розробці проектної документації, отриманні технічних умов, затвердженні проекту та отриманні дозволу на початок будівництва.

Зі своєї сторони компанія AKTIV AS зобов'язується розробити та затвердити всю необхідну документацію згідно з законодавством, після чого забезпечити фінансування проекту.

Всього планується звести від 140 до 300 тис. кв. м, для цього необхідна земельна ділянка площею від 2,5 до 10 га.

"Перед тим як ви побачите, як буде виглядати мікрорайон, ми хочемо залучити кілька проектних компаній і провести конкурс проектів, щоб вибрати кращий. Наша компанія застосовує сучасні технології, зокрема каркасно-панельне будівництво, тому будинки будуть зводитися швидкими темпами без втрати якості", - повідомив Байрактар.

Для ухвалення остаточного рішення про можливості реалізації даного проекту вповноважені представники сторін мають зустрітися до кінця липня.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!