Американці з NYMEX хочуть створити в Петербурзі біржу

П'ятниця, 8 червня 2007, 19:41

Мінекономрозвитку Росії, мерія Петербурга та Нью-Йоркська товарно-сировинна біржа (NYMEX) підписали угоду про співробітництво зі створення міжнародної товарно-сировинної біржі в Петербурзі.

В угоді йдеться про те, що учасники угоди сформують органи, необхідні для створення біржі. Угода також передбачає розробку бізнес-плану для біржі, а також одержання відповідних ліцензій і дозволів.

Торги на біржі почнуться 1 серпня 2007 року: з цього часу уряд буде розміщувати замовлення на поставку вуглеводнів на біржі.

На Санкт-Петербурзьку біржу будуть переміщені торги ф'ючерсними контрактами на поставку російської нафти марки REBCO з порту Пріморськ.

Реклама:

Зараз вони проводяться на NYMEX. З жовтня 2006 року, коли контракт на REBCO вперше був запущений, по ньому не пройшло жодної угоди.

Про те, що в Росії потрібно запровадити біржову торгівлю сировиною, у тому числі нафтою та газом, заявив президент РФ Владімір Путін у посланні до Федеральних зборів навесні 2006 року. Сировинна біржа дозволить, на думку російських чиновників, установлювати ринкові ціни на паливо.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!