У Лондоні садівник-румун захопив розкішний особняк

П'ятниця, 8 червня 2007, 20:11

Тридцятирічний Келін Сьюфудін (Calin Ciufudean), який виїхав 12 років тому з Румунії та веде зараз власний садовий бізнес у Великобританії, захопив лондонський особняк на Інграм Авеню в елітному районі Hampstead Heath вартістю близько 20 млн дол., повідомляє газета The Daily Mail.

Колись будинок з дев'ятьма спальнями належав серові Артуру Елвіну (Arthur Elvin), який був власником стадіону Уемблі, а в 2005 році будинок з'являвся у фільмі Кевіна Костнера "Видимість гніву" (Upside of Anger).

Нинішній власник особняка, компанія Vertical Properties, не заперечує проти самовільного вселення бізнесмена-садівника.

Приміщення пустує й старіє вже протягом шести років. Останні три роки фірма безуспішно намагається одержати дозвіл знести будинок і побудувати на ділянці два окремих будинки.

Реклама:

Разом із загарбником, який воліє називати себе "співвласником" (houseshare), проживають 12 його друзів. Всі вони готові покинути будинок на вимогу законного власника.

За законом Великобританії законним власником незайнятої території може бути визнана будь-яка людина, яка прожив на ній понад 12 років, навіть якщо оселилася там незаконно. Таких людей називають сквотерами.

Як раніше повідомляла "Економічна правда", ділянка площею 729 квадратних метрів на окраїні того ж району Лондону вартістю 2 млн фунтів стерлінгів перейшла до володіння ірландського волоцюги Гаррі Хеллоуса (Harry Hallowes). Він самовільно оселився там 21 рік назад.

"Економічна правда" за матеріалами Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!